Ζαχαρούλα Γκριέλα

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα και ασκώ μάχιμη δικηγορία από το 1995 έως σήμερα, ασχολούμενη με όλα τα είδη δικαίου, στο δικηγορικό γραφείο που διατηρώ στην Αθήνα (Ακαδημίας 84).

Έχω λάβει πιστοποίηση παρακολούθησης μεταπτυχιακού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου στην Εφαρμοσμένη Ποινική Δικονομία καθώς επίσης και πιστοποίηση επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ, στη Δικαστική Ψυχιατροδικαστική-Ψυχολογία. Είμαι μέλος της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου.

Από το 1998 είμαι εθελόντρια νομική σύμβουλος της Μ.Κ.Ο. «Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού- Η Αγκαλιά», για τη στήριξη άγαμων κυρίως μητέρων, ενώ από το 2010 και μέχρι σήμερα είμαι εκλεγμένη Γενική Γραμματέας στο Δ.Σ.

Στο πλαίσιο της εθελοντικής μου δράσης για τα δικαιώματα της μητέρας και του παιδιού τιμήθηκα το 2013 από το Δήμο Μαρκοπούλου Αττικής.

Είμαι μέλος του Πανευρωπαικού Κινήματος “ONE OF US” για την προστασία του εμβρύου και των δικαιωμάτων του ανθρώπου στη ζωή από τη σύλληψη, εκπροσώπησα δε την Ελλάδα στην 1η Γενική Συνέλευση του ONE OF US, στη Ρώμη (15-16 Ιουνίου 2013).

Άρθρα μου για διάφορα νομικά θέματα έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή εφημερίδα «newsotherwise.gr» και σε άλλα blogs («Η άμεση δημοκρατία χθες και σήμερα», «Μονογονέας, ο ήρωας της σύγχρονης κοινωνίας», «Το δικαίωμα επικοινωνίας του γονέα που δεν έχει την επιμέλεια του τέκνου», «Παρένθετη μητρότητα», «Αμβλώσεις και δικαιώματα αγέννητου παιδιού», «Η παιδοφιλία ως φαινόμενο της σύγχρονης κοινωνίας» κλπ).

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020