Ζώης Σταυρόπουλος

  •    

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Άργος. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 2009. Ως φοιτητής, από το έτος 2008 εργάστηκα σε δικηγορικό γραφείο με κύριο τομέα ενασχόλησης το ποινικό δίκαιο, από το 2011 έως και σήμερα είμαι συνεργάτης δικηγορικής εταιρείας με κύριο αντικείμενο το αστικό και ποινικό δίκαιο, ενώ διατηρώ παράλληλα δικό μου δικηγορικό γραφείο.

Το 2010 φοίτησα στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών, όπου διετέλεσα αρχηγός της Σχολής έως την αποφοίτησή μου, οπότε παρακολούθησα κι ολοκλήρωσα την εκπαίδευση των Υποψηφίων Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων του Σ.Σ. κι αποστρατεύτηκα με το βαθμό του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού.

Είμαι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις, ενώ κατά το παρελθόν διετέλεσα Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Ελ χούρι, συνάδελφο επίσης και πατέρας του Παύλου, ηλικίας 4 ετών. Ορμώμενος από μια ρήση μεγάλου μας ποιητή «είμαι εγώ ο γκρεμιστής, γιατί είμαι εγώ κι ο κτίστης», ως σήμερα πορεύομαι με ‘’νου, καρδιά και χέρι’’, προσπαθώντας στην ζωή μου, να γκρεμίσω κάθε τι άσχημο, δημιουργώντας όμως και προσφέροντας μέσα από αυτό… Σε αυτή μου την πορεία έχω συναντηθεί με αξιολογότατους συναδέλφους, συνυποψηφίους του συνδυασμού μας «ο Δικηγόρος, Όλοι εμείς μαζί» και τον επικεφαλής, υποψήφιο Πρόεδρο, Δημήτρη Αναστασόπουλο, με τους οποίους στόχο έχουμε την αναμόρφωση του Δικηγορικού Συλλόγου, την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και την πρακτική βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας.

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020