Βενιαμίν Μπατής

Βιογραφικό

Είμαι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Αντιπρόεδρος (πρώην Γενικός Γραμματέας) της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή Κομοτηνής (2008), όπου, ως φοιτητής, είχα την τιμή να διατελέσω Προεδρεύων του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής (2006-2007).

Ολοκλήρωσα το ΜΔΕ Ευρωπαϊκού Δικαίου στον Τομέα Διεθνών Σπουδών με εξειδίκευση στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο και το Δίκαιο Ενέργειας (2014-2015).

Ασκώ μάχιμη δικηγορία στους τομείς του Ποινικού και του Αστικού Δικαίου, με περαιτέρω εξειδίκευση στο Τραπεζικό Δίκαιο (2010 – σήμερα).

Στη μέχρι τώρα πορεία μου, έχω επιμεληθεί, σε συνεργασία με τη Μαρία Αγγελή, το Γιώργο Ανδρονιάδη, το Γιώργο Αργυρόπουλο, το Νίκο Διαμαντόπουλο και τον Αλέξανδρο Μαντζούτσο, τα παρακάτω πονήματα για το μαχόμενο και το νέο δικηγόρο (διατίθενται ελεύθερα):

Κατά την ενασχόλησή μου με την ΕΑΝΔΑ, ως Γενικός Γραμματέας (2013-2014) είχα πρωτοστατήσει και πετύχει τη συγκοινωνιακή διασύνδεση των δικαστηρίων (με την τότε λεωφορειακή γραμμή 070 «Γηροκομείο – Άρειος Πάγος – Δικαστήρια Ευελπίδων»). Επίσης, εκπροσώπησα την ΕΑΝΔΑ σε επίπεδο Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά την επεξεργασία του νέου Κώδικα Δικηγόρων, όπου η συμμετοχή μας έγινε δεκτή για πρώτη φορά, προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις και τα αιτήματα των νέων συναδέλφων.

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020