Σπυρίδων Α. Αδάμ

Βιογραφικό

Είμαι Δικηγόρος παρ’ Εφέταις. Σπούδασα στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου κι αποφοίτησα. Στην ίδια Σχολή έλαβα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Τομέα Ποινικών Επιστημών, και στον ίδιο Τομέα συνεχίζω και σήμερα ως υποψήφιος Διδάκτωρ.

Ασχολούμαι εκτεταμένα με το αστικό, το εταιρικό, το πτωχευτικό δίκαιο, το δίκαιο του ν. 3869/2010 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) και τις παραπτωχευτικές διαδικασίες, ενώ υποστηρίζω δικαστικά σε πανελλήνιο επίπεδο υποθέσεις ποινικού, εταιρικού, οικογενειακού και τραπεζικού δικαίου.

Όπως όλοι οι συνάδελφοι, έχω βαρεθεί τις συνδικαλιστικές πρακτικές που μας έχουν καταστήσει ουραγό των εξελίξεων, και οι οποίες παγιώθηκαν πριν πολλές δεκαετίες.

Θέλω ο Σύλλογος να ανακτήσει την επιστημονική και τεχνοκρατική επάρκεια που είχε σε παλαιότερες εποχές, επιθυμώ όμως ταυτόχρονα, να φέρει τη Δικηγορία και – γιατί όχι – τη Δικαιοσύνη στον 21ο αιώνα.

Οι δύο αυτοί φαινομενικά ασύμβατοι άξονες, σε συνδυασμό με την ανάγκες τις εποχής και το προεδρο-κεντρικό διοικητικό σύστημα, απαιτούν ένα Πρόεδρο με σπάνιο κράμα αρετών, πλαισιωμένο από ανθρώπους νέους, με ικανότητες, ρεαλισμό και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Στις επικείμενες αρχαιρεσίες κατεβαίνω ως υποψήφιος σύμβουλος ΔΣΑ, στηρίζοντας τον Δημήτρη Αναστασόπουλο και το συνδυασμό «Ο Δικηγόρος – όλοι μαζί εμείς», αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε: έναν δικηγόρο της πράξης με άριστη επιστημονική κατάρτιση, έναν άνθρωπο με όραμα και διάθεση που κρατάει όμως χαμηλούς τόνους, και ένα τεχνοκράτη που έχει συνηθίσει από πολύ νωρίς να ηγείται ομοίων του και να πετυχαίνει αποτελέσματα μέσω σκληρής ομαδικής δουλειάς και καινοτομίας, χωρίς τυμπανοκρουσίες και πλεονασμούς οποιουδήποτε είδους.

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020