Μαρία Κουτρουμπή – Παπαρρηγοπούλου

  •    

Βιογραφικό

Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (2014) και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών (2015).

Από το 2008 είναι εταίρος της «Ν. Κουτρουμπής Ν. Δημητρολόπουλος Μ. Κουτρουμπή Δικηγορική Εταιρεία».

Δικηγορεί από το 1996 και έχει πλούσια δικαστηριακή και συμβουλευτική εμπειρία σε υποθέσεις αστικού και εμπορικού δικαίου, με έμφαση στην παροχή νομικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και εταιρείες, ιδιαίτερα στο δίκαιο των ακινήτων και του Κτηματολογίου, στο δίκαιο των συμβάσεων και το εμπορικό δίκαιο.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1994) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου LL.M. στο Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Bristol Μεγάλης Βρετανίας (1995).

Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης από το 2014. Έχει περαιτέρω εξειδικευθεί στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Διαμεσολάβησης Πειραιά (2014), έχει πιστοποιηθεί ως Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών από το «International Mediation Consulting» (2015) και είναι Διαπιστευµένη Διαµεσολαβήτρια Διεθνούς Ηλεκτρονικής Διαµεσολάβησης (online mediator) από το ADR, δηλ. της εξ αποστάσεως διαμεσολάβησης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (2021).

Eίναι παντρεμένη με το δικηγόρο Παναγιώτη Παπαρρηγόπουλο, μητέρα δύο παιδιών (19 και 17 ετών) και απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών (1989).

Μιλάει άριστα αγγλικά και γαλλικά.

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020