Ιωάννης Παγώνας

  •    

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα, ενώ οι γονείς μου κατάγονταν από το Βόλο και τη Θήβα.

Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στο Χρηματοοικονομικό Δίκαιο στις Η.Π.Α., στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια, και στο Ποινικό Δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α., από το 2010.

Έχω εργαστεί ως ασκούμενος δικηγόρος σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία στην Αθήνα, ενώ εργάζομαι στο γραφείο του πατέρα μου, Σωτήρη Παγώνα, εδώ και επτά έτη.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου σπουδών ασχολήθηκα ενεργά με τα κοινά, ενώνοντας τη φωνή μου με όσους επιθυμούσαν ανοικτές σχολές και σύγχρονα Πανεπιστήμια.

Διατέλεσα μέλος του Δ.Σ. και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών. Είμαι δε Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις.

Συνάδελφε, αν αναζητείς κάποιον υποψήφιο Σύμβουλο για τις επικείμενες εκλογές του Συλλόγου μας, ο οποίος θα προωθήσει συντεχνιακές διεκδικήσεις, σε βάρος της Δικαιοσύνης και του κοινωνικού συνόλου, θα επικροτεί τις ατέρμονες αποχές, θα θέτει φραγμούς στις μεταρρυθμίσεις, σε καλώ να μην με στηρίξεις.

Ως υποψήφιος Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ο Δικηγόρος, όλοι εμείς μαζί» και υποψήφιο Πρόεδρο τον Δημήτρη Αναστασόπουλο, οι προτεραιότητές μου θα είναι η δικηγορική μας καθημερινότητα, η πάταξη της γραφειοκρατίας και ο εκσυγχρονισμός του τρόπου και των μέσων, με τα οποία διακονούμε σήμερα τη Δικηγορία.

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020