Γιάννης Μανουσάκης

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1979 στην Αθήνα και κατάγομαι από τα Χανιά.
Το 1997 αποφοίτησα από το 3ο ενιαίο Λύκειο Χαϊδαρίου και το 2003 έλαβα το πτυχίο μου από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 2005 ασκώ μαχόμενη δικηγορία, με εξειδίκευση στο εμπορικό και ποινικό δίκαιο.
Διατηρώ δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα σε συνεργασία με τον πατέρα μου Γεώργιο Μανουσάκη και την αδελφή μου Μαρία Μανουσάκη.
Ιδρυτικό μέλος και τέως Γενικός Γραμματέας του σωματείου με την επωνυμία « Ένωσης Νομικών Δικαίου Ιδιωτική Ασφάλισης & Αστικής Ευθύνης Τροχαίων Ατυχημάτων» (Ε.Ν.Δ.Ι.Α.Α.Ε.Τ.Α.).
Ιδρυτικό μέλος του σωματείου με την επωνυμία «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ», με διακριτικό τίτλο «Judicium rectum».
Το 2013 ορίσθηκα τακτικός διαιτητής σε υποθέσεις αυτοκινητικών διαφορών μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ.
Έχω δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε νομικά περιοδικά και εφημερίδες (Χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης & ελεύθερη συμβίωση, Εξαιρέσεις από την ασφαλιστική σύμβαση κ.α. ).
Ήμουν εισηγητής σε επιστημονικά σεμινάρια και ημερίδες : Σεμινάριο της ΕΑΝΔΑ με θέμα Υποθέσεις Αυτοκινητικών Διαφορών (Αθήνα 2016), Ορθοπεδικό Σεμινάριο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με θέμα : Ιατρική Ποινική Ευθύνη (Ναύπλιο 2016), Ημερίδα της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις (Αθήνα 2017) με θέμα : Τροχαία Ατυχήματα & Ιδιωτική Ασφάλιση Αστικά, Ποινικά και Δικονομικά Ζητήματα.

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020