Αγγελική Μητροπούλου

  •    

Βιογραφικό

Έίμαι δικηγόρος, μέλος του ΔΣΑ από το 1995 και έχω υπηρετήσει τόσο τη μαχόμενη, όσο και την έμμισθη δικηγορία σε ένα ευρύ φάσμα νομικών υποθέσεων Αστικού, Εμπορικού και Διοικητικού Δικαίου, καθώς και σε συμβουλευτικής φύσεως δικηγορία. Επί πλέον, έχω μεγάλη εμπειρία στο Τραπεζικό Δίκαιο, Εταιρικό Δίκαιο και Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας (EPO, WIPO).
Ήμουν μέλος της ερευνητικής ομάδας “BEYOND Project”, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, νομικός σύμβουλος σε εταιρείες ΕΞΥΠΠ, σε τράπεζες, σε εταιρείες food and beverage και ως μαχόμενη δικηγόρος είμαι μέλος δικηγορικής εταιρείας με την οποία χειριζόμαστε υποθέσεις σε όλο το φάσμα του Αστικού Δικαίου, αλλά κυρίως του Οικογενειακού. Είμαι επίσης υπεύθυνη έργων συμμόρφωσης στην εταιρεία “GAGDPR ΙΚΕ”, η οποία παρέχει υπηρεσίες συμμόρφωσης με τον Ευρωπαϊκο Κανονισμό 2016/679 καθώς και υπηρεσίες Υπεύθυνου Προστασίας (DPO) σε επιχειρήσεις.
Κατέχω πιστοποίηση «DPO Executive» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχω συγγράψει τρία νομικά βιβλία, τα οποία έχουν εκδοθεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ Α.Ε. σχετικά με το Ν. 3869/2010 και αρθρογραφώ συχνά στον οικονομικό ηλεκτρονικό τύπο (Capital.gr, Euro2day, Mononews.gr). Επίσης, έχω συμμετάσχει μιλήσει αρκετές φορές ως καλεσμένη σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για διάφορα νομικά ζητήματα, κυρίως Τραπεζικά και θέματα Προσωπικών Δεδομένων.

Μεταξύ των άλλων είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και ομιλήτρια σε Κ.Ε.Κ. («ΔΗΜΗΤΡΑ», «Forum Consultancy») σε επίσημα σεμινάρια για την πιστοποίηση «DPO Executive».

Πιστεύω σε ένα σύλλογο, από τους δικηγόρους – για τους δικηγόρους – “Με το Δικηγόρο” και οραματίζομαι την πραγματική μετάβαση του λειτουργήματος μας στον 21ο αιώνα, στην οποία μόνο ο Δημήτρης Αναστασόπουλος μπορεί να μας οδηγήσει.

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020