Αλέξανδρος Μαντζούτσος

Βιογραφικό

Είμαι δικηγόρος, δρ. δημοσίου δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή Αθηνών (2005) και έλαβα ΜΔΕ στο Δημόσιο Δίκαιο (ΕΚΠΑ, 2007) και στο Εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο (Bordeaux IV, 2008).

Διετέλεσα επισκέπτης ερευνητής στη Νομική Σχολή του Harvard (2009). Έχω συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα στην Ινδία (2006) και τη Χιλή (2007).

Έχω δημοσιεύσει δύο μονογραφίες (Ισότητα και Εκπαίδευση: Το Δικαίωμα Ίσης Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα 2008, Πολιτικά Δικαιώματα και Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ΙΜΔΑ – Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα 2009) και πλήθος επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και ξένα νομικά περιοδικά.

Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Δημιούργησα την ιστοσελίδα της ΕΑΝΔΑ (www.eanda.gr), της οποίας υπήρξα γενικός διαχειριστής (2006-2012).

Έχω επιμεληθεί, σε συνεργασία με το Δημήτρη Αναστασόπουλο, τη Μαρία Αγγελή, το Γιώργο Ανδρονιάδη, το Γιώργο Αργυρόπουλο, το Νίκο Διαμαντόπουλο και το Βενιαμίν Μπατή, τα παρακάτω πονήματα για το μαχόμενο και το νέο δικηγόρο (διατίθενται ελεύθερα):

Διετέλεσα Πρόεδρος της ΕΑΝΔΑ (2015-2016)· θέση από την οποία υπέβαλα την παραίτησή μου, ως έσχατο μέσο διαμαρτυρίας απέναντι στη συνέχιση της πολύμηνης αποχής ακόμα και μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου.

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020