ΣτΠ: Πειθαρχική ποινή σε υπάλληλο νοσοκομείου που χειροδίκησε σε βάρος εργαζόμενης

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ολοκληρώθηκε ο πειθαρχικός έλεγχος για περιστατικό χειροδικίας υπαλλήλου κατά συναδέλφου του εργαζόμενης σε νοσοκομείο. Το πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο στον υπάλληλο και έγγραφη βαριά επίπληξη.

Ολόκληρη η σύνοψη διαμεσολάβησης:

Εργαζόμενη σε νοσοκομείο απευθύνθηκε με αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, λόγω εκκρεμότητας ολοκλήρωσης πειθαρχικού ελέγχου που είχε ζητήσει από την υπηρεσία της, κατά ανδρός συναδέλφου της, ο οποίος χειροδίκησε σε βάρος της εν ώρα εργασίας.
Ο Συνήγορος διαμεσολάβησε προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, στο πλαίσιο των ειδικών αρμοδιοτήτων του, ως φορέας παρακολούθησης και προώθησης της εφαρμογής, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών όσον αφορά, μεταξύ άλλων, στους όρους και στις συνθήκες εργασίας (νόμος 3896/2010, όπως ισχύει).
Κατόπιν της διαμεσολάβησης, ολοκληρώθηκε ο πειθαρχικός έλεγχος για το περιστατικό της αναφοράς: καταλογίστηκε στον υπάλληλο, που κρίθηκε ως υπαίτιος, το αδίκημα της απαραδέκτου απρεπούς συμπεριφοράς προς συνάδελφο εργαζόμενη.
Επίσης, καταλογίστηκε βάναυση συμπεριφορά με πρόκληση ελαφρών σωματικών κακώσεων, με τρόπο που προσβάλει την προσωπικότητά της. Για το λόγο αυτόν, το πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο στον υπάλληλο και έγγραφη βαριά επίπληξη.

Πηγή: synigoros.gr

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020