Πρώτο Θέμα: Συνάντηση Χατζηδάκη με μέλη του ΔΣΑ- Η οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων στο επίκεντρο της συνάντησης

Τα «καυτά» θέματα του οικονομικού βοηθήματις προς τους δικηγόρους, αλλά και η έκπτωση όπως και η αναστολή των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, ήταν από τα κύρια θέματα που τέθηκαν από τους συμβούλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Αναστασόπουλο και Νίκο Κουτκιά κατά την συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Κατά την συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας οι κ.κ. Αναστασόπουλος και Κουτκιάς έθεσαν το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των δικηγόρων, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία, αφού επί ένα χρόνο παραμένουν κλειστά τα δικαστήρια.

Παράλληλα, υπήρξε εκτενής συζήτηση επί των θεμάτων που τέθηκαν από την πλευρά του επικεφαλής του συνδυασμού «Με Το Δικηγόρο» κ. Αναστασόπουλου, όπως και του κ. Κουτκιά και απασχολούν έντονα τον δικηγορικό κόσμο.


Ειδικότερα, τα θέματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν:

 α) Έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους δικηγόρους
Αναλυτικότερα, ζητήθηκε το ποσό που απέμεινε στον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ, κατόπιν της καταβολής 400 ευρώ σε μικρή μόνο μερίδα ελεύθερων επαγγελματιών, να διανεμηθεί άμεσα σε όσους δεν το έλαβαν και μάλιστα με τα ελάχιστα δυνατά κριτήρια (χωρίς μείωση τζίρου, οικογενειακό εισόδημα, κ.λπ.), έτσι ώστε να το λάβουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες.

 

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του εν λόγω συνδυασμού, συμφώνησε ότι πράγματι πρέπει να στηριχθούν περισσότεροι δικηγόροι και δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα φέρει σχετική διάταξη προς την κατεύθυνση αυτή.

β) Επιπλέον οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων
Ακόμη, ζητήθηκε η έκπτωση και αναστολή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και ο σχεδιασμός περαιτέρω οικονομικής βοήθειας, ειδικά για τους δικηγόρους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εδώ και ένα χρόνο με τα κλειστά δικαστήρια.

Ο κ. Χατζηδάκης, πάντα κατά την ανακοίνωση, συμφώνησε να εξετάσει τις προτάσεις αυτές μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Πηγή: protothema.gr

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020