Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα ενίσχυσης των δικηγόρων

Κατατέθηκε σήμερα 17/11 το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνει τα μέτρα ενίσχυσης των δικηγόρων. Προβλέπεται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση (  ακατάσχετη ) σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους από τον ΟΑΕΔ. Η ενίσχυση θα γίνει με εισοδηματική κριτήρια. Επιπλέον, περιλαμβάνεται μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις μονάδες.

Πιο Αναλυτικά:

  • ΆΡΘΡΟ 31: Μειώνονται από την πρώτη Ιανουαρίου 2021 κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το ύψος που είχε διαμορφωθεί την 1 Ιουνίου 2020 οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών και εργαζομένων σε φορείς εκτός δημοσίων υπηρεσιών.
  • ΆΡΘΡΟ 32: Δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης τμηματικής καταβολής έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών η καταβολή των οποίων παρατάθηκε μέχρι 30 Απριλίου 2021 στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού.
  • ΆΡΘΡΟ 33: Οφειλέτες που απώλεσαν ρυθμίσεις κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2020 έως και Οκτωβρίου 2020 δύνανται να επανενταχθούν στο καθεστώς ρύθμισης.
  • ΆΡΘΡΟ 34: Παρατείνεται ο προσωρινός διακανονισμός των άρθρων 1-8 έως την 31.12.2023  και αναστέλλεται η λήψη των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης μέχρι τις 30.4.2020 σε όσους έχουν ενεργό προσωρινό διακανονισμό.
  • ΆΡΘΡΟ 36: Οι ασφαλιστικές εισφορές των ετών 2017,2018,και 2019 υπολογίζονται οριστικά με βάση τις υποβληθείσες Αναλυτικές Περιοδικές δηλώσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί έως την τελευταία μέρα του μήνα δημοσίευσης του παρόντος
  • ΆΡΘΡΟ 66: Προβλέπεται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων που έχει συσταθεί στον ΟΑΕΔ . 

Ολόκληρο το σ/ν: Νομοσχέδιο Υπουργείου Εργασίας

 

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020