Ένωση Εισαγγελέων: Ανακοίνωση για την επιστολή της ΕνΔΕ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών

Με αφορμή την  επιστολή του κ. Προέδρου της  Εν.Δ.Ε προς τον κ. Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαξιώνει συστηματικά τις δικαστικές ενώσεις, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, αποσαφηνίζει  εκ νέου, πως  αποτελεί τον αποκλειστικό εκπρόσωπο και εκφραστή των εξακοσίων (600) Εισαγγελικών λειτουργών της χώρας, η οποία απηχεί τις απόψεις του κλάδου.

Σχετικά με την κομβικής σημασίας για το κλάδο,  νομοθετική πρωτοβουλία του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ΚΟΔΚΔΛ), τονίζουμε για πολλοστή φορά πως η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος έχει διαμηνύσει τόσο εγγράφως όσο και δια ζώσης στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης την αδιαπραγμάτευτη θέση της  να συμπεριληφθεί  εκπρόσωπός της, στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, αν αποφασιστεί αυτή να συγκροτηθεί, άλλως και σε περίπτωση που κριθεί να τύχει επεξεργασίας  το ήδη από το έτος 2018 εκπονηθέν σχέδιο, να ειδοποιηθεί και να έχει τον κατάλληλο χρόνο προκειμένου να εκφράσει απόψεις σε περίπτωση αλλαγών στις επιμέρους διατάξεις.

Ο κ. Υπουργός έχει ήδη απαντήσει θετικά στα ανωτέρω αιτήματα, πως  ουδεμία τροποποίηση δεν θα λάβει χώρα ερήμην μας. Η Ένωση μας παρακολουθεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και νηφαλιότητα  και αναμένει την τήρηση των δεσμεύσεων ευρισκόμενη σε επικοινωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, άλλως είναι έτοιμη να αντιδράσει όπως αρμόζει.

Πηγή: enosieisaggeleon

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020