ΕνΔΕ: Δικαίωση της Ένωσης με την απόφαση του ΕΟΦ για τις πύλες ψεκασμού

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωση της κάνει λόγο για δικαίωση της με την απόφαση του ΕΟΦ σχετικά με την επικινδυνότητα των πυλών ψεκασμού για την υγεία των πολιτών. Η Ένωση είχε αντιταχθεί με την τοποθέτηση πυλών ψεκασμού στα δικαστήρια της χώρας από την πρώτη στιγμή.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΕνΔΕ:

Η προχθεσινή απόφαση του Ε.Ο.Φ. σχετικά με την επικινδυνότητα των πυλών ή θαλάμων ψεκασμού για την υγεία των πολιτών συνιστά πλήρη δικαίωση της θέσης που εξ αρχής και χωρίς περιστροφές έλαβε η Ένωσή μας ως προς την ανάγκη να γνωμοδοτήσει η επιστημονική κοινότητα πριν την τοποθέτηση των συγκεκριμένων μηχανημάτων.

Για τον λόγο αυτό καλέσαμε τις διοικήσεις των Δικαστηρίων να αναμείνουν τις επίσημες θέσεις των αρμόδιων φορέων. Όσοι εντός και εκτός του Δικαστικού Σώματος υποβάθμιζαν τη σπουδαιότητα του ζητήματος βρίσκονται τώρα εκτεθειμένοι. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να υπαναχωρήσει άμεσα από τον αρχικό σχεδιασμό του για αγορά επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία και απρόσφορων για την προστασία από την πανδημία πυλών ψεκασμού. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι πύλες αυτές δεν μπορούν πλέον να τοποθετηθούν ούτε καν σε επίπεδο προαιρετικής χρήσης.  Τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για την αγορά αυτών των πυλών ζητούμε να διατεθούν για την κάλυψη σημαντικών ελλείψεων που παρατηρούνται στα Δικαστήρια ως προς τα μέσα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Πηγή: ende.gr

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020