Δράσεις για την υλοποίηση της συμμετοχής δικηγόρων στη μεταβίβαση ακινήτων και σύσταση εταιρειών

Την Τετάρτη 11/3/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συνδυασμού μας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μετείχαν ο Διευθυντής του Γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τ.Υπουργός Δικαιοσύνης, κος Μιχάλης Καλογήρου και ο Νομικός Σύμβουλος του Γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τ.Γ.Γ.Υπουργείου Δικαιοσύνης, κος Γεώργιος Σάρλης. Εκ μέρους του Συνδυασμού μας μετείχαν ο επικεφαλής Δημήτριος Αναστασόπουλος και οι συνάδελφοι Ρούλα Γκριέλα και Σταύρος Σταυρίδης. Στα πλαίσια της συνάντησης μας συζητήθηκε τόσο η πρόταση μας για τα συμβόλαια και τις εταιρείες όσο και άλλα επίκαιρα ζητήματα.

Την Πέμπτη 21/5/2020 ο επικεφαλής του Συνδυασμού μας Δημήτρης Αναστασόπουλος συναντήθηκε με τον συνάδελφο δικηγόρο, Βουλευτή Φωκίδας και Αν.Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ., Ιωάννη Μπούγα στη Βουλή. Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν σειρά ζητημάτων, που απασχολούν έντονα το δικηγορικό σώμα αυτή την περίοδο, καθώς και η πρόταση μας για τη λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας στην κατεύθυνση της υποχρεωτικής συμμετοχής του Δικηγόρου στα συμβόλαια.

Πράγματι, ο κος Μπούγας αντιμετώπισε θετικά την πρόταση μας αυτή, κάνοντας μάλιστα στη συνέχεια και σχετική αναφορά στο ζήτημα, κατά την εισήγηση του της ίδιας ημέρας στην Ολομέλεια της Βουλής επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, ο κος Ι. Μπούγας ανέφερε από το βήμα της Βουλής τα εξής: «η μέχρι σήμερα εμπειρία καθιστά απαραίτητη την επαναφορά της, υπό προϋποθέσεις, υποχρεωτικής παράστασης Δικηγόρου σε δικαιοπραξίες, για τις οποίες απαιτείται συμβολαιογραφικός τύπους – όχι ως «συντεχνιακό» αίτημα, αλλά ως σοβαρή εγγύηση νομιμότητας και ασφάλειας των συναλλαγών».

 

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020