Δελτίο Τύπου: Εκδήλωση Δικηγορία και Δικαιοσύνη: Η μεγάλη Έρευνα της e-Θέμις

 

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ : Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ e-ΘΕΜΙΣ

 

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε, στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone,  η παρουσίαση της μεγάλης έρευνας που διεξήγαγε η Ένωση Ελλήνων Νομικών e – Θέμις για χρονικό διάστημα πέντε μηνών για την Δικηγορία και την Δικαιοσύνη. Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ν. e- Θέμις και υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣΑ Δημήτρης Αναστασόπουλος, οι καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Ι.Δρόσος και κ.Γ.Γεραπετρίτης, καθώς και τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Νομικών Αναστάσιος Σπηλιόπουλος, Τασιάννα Σπηλιοπούλου και Δήμητρα Μελά.

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στην ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Νομικών πριν από περίπου 10 χρόνια καθώς και στην δράση της τόσο σε επιστημονικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η έρευνα που διενεργήθηκε τόσο διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της ΕΕΝ e- Θέμις όσο και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του 2ου Forum Δικηγορικού Επαγγέλματος τον Ιούνιο 2017. Στην έρευνα συμμετείχαν 650 δικηγόροι από όλη την ελληνική επικράτεια απαντώντας συνολικά σε 39 ερωτήματα τα οποία ήταν χωρισμένα σε πέντε διαφορετικές θεματικές ενότητες ήτοι το μέλλον του Δικηγόρου, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, η εκπροσώπηση των δικηγόρων, το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα καθώς και η κατηγορία των ασκούμενων δικηγόρων.

Τα εντυπωσιακά ευρήματα της έρευνας σχολιάστηκαν από τους κ. καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Δρόσο και. Γεραπετρίτη, από τον Πρόεδρο της ΕΕΝ e-Θέμις και υποψήφιο Πρόεδρο ΔΣΑ Δημήτρη Αναστασόπουλο καθώς και από τον εκλεγμένο σύμβουλο ΔΣΑ κ. Παυλόπουλο. Στην συνέχεια ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκομένων δικηγόρων. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα επικοινωνηθούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς προς ενημέρωσή τους και θα αξιοποιηθούν προκειμένου να αποτελέσουν την βάση νέων προτάσεων και αλλαγών

Στην σπουδαία εκδήλωση το παρών έδωσε πλήθος δικηγόρων και επιπλέον αυτή αναμεταδόθηκε διαδικτυακά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της EEN e – Θέμις και από την ιστοσελίδα του υποψηφίου Πρόεδρου ΔΣΑ Δημήτρη Αναστασόπουλου www.metodikigoro.gr.

 

Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος
Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣΑ
«Ο Δικηγόρος
όλοι εμείς, μαζί!»

 

 

 

 

 

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020