Αίτημα για την άμεση καταβολή του πιστωτικού υπολοίπου

Αποστείλαμε σήμερα 16/12 στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ αίτημα, με το οποίο ζητάμε την άμεση καταβολή του πιστωτικού υπολοίπου της εκκαθάρισης του έτους 2019 στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ακολουθεί το Αίτημα που απεστάλη:

Aθήνα, 16-12-2020

Προς

  1. Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης

Διεύθυνση Κύριας Ασφάλισης και Εισφορών

  1. Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e– ΕΦΚΑ)

Υπ’όψιν ου Διοικητού

 

ΑΙΤΗΜΑ

Με τη δρομολόγηση της εκκαθάρισης των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων για το έτος 2019 στις αρχές του περασμένου μηνός, προέκυψαν 343.669 ασφαλισμένοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί συνάδελφοί μας δικηγόροι, με πιστωτικό υπόλοιπο.

 Για όσους εκ των ανωτέρω δεν επέλεξαν, έως τις 30/11, τον συμψηφισμό του πιστωτικού υπολοίπου τους με μελλοντικές εισφορές, γνωστοποιήθηκε, με σχετική ανακοίνωση στο site του e-ΕΦΚΑ, ότι το ποσό της πίστωσης θα επιστραφεί στον λογαριασμό που έχουν δηλώσει έως τις 15/12.

Επειδή, παρά τη σχετική ρητή δέσμευσή σας, η ως άνω ημερομηνία παρήλθε άπρακτη, χωρίς να έχει υπάρξει καμία σχετική ενημέρωση ούτε για την αιτία της καθυστέρησης, ούτε για το χρονικό ορίζοντα της υλοποίησης της αποπληρωμής.

Επειδή, στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας, που έχει πλήξει βαρύτατα το επάγγελμά μας, τα επιστρεπτέα ποσά είναι πολύτιμα για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών των συναδέλφων μας, εν όψει μάλιστα και των εορτών των Χριστουγέννων.

Ζητάμε να υλοποιήσετε άμεσα την καταβολή του πιστωτικού υπολοίπου της εκκαθάρισης του έτους 2019 στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής Συνδυασμού ΔΣΑ

«Με Το Δικηγόρο»

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020