Συνέντευξη Δημήτρη Αναστασόπουλου στο κανάλι MEGA για τα voucher και το άνοιγμα των Δικαστηρίων

 

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού μας Δημήτρης Αναστασόπουλος παραχώρησε την Πέμπτη, συνέντευξη στο κανάλι MEGA και την εκπομπή «MEGA magazino»  των Θανάση Φουσκίδη και Ανδρέα Παπαδόπουλο. Μίλησε για τα προγράμματα voucher και το επικείμενο άνοιγμα των δικαστηρίων. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε συνοπτικά τα εξής:

 

Για τα προγράμματα voucher:

«Κάποιοι είχαμε επιλέξει τη λέξη «παρωδία» όσον αφορά τα προγράμματα τηλεκατάρτισης. Δυστυχώς, αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αφού χρειάστηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να παρέμβει ώστε να δώσει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Στην αρχή της λήψης των αποφάσεων για την οικονομική στήριξη των πολιτών, είχαμε την εξαγγελία της Κυβέρνησης ότι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, άρα και οι Δικηγόροι, θα λάβουν το οικονομικό βοήθημα των 800 ευρώ. Στη συνέχεια, όμως, η εξαγγελία αυτή πάρθηκε πίσω μέσα σε μία εβδομάδα και η Κυβέρνηση εξήγγειλε τη νέα οικονομική βοήθεια για τον επιστημονικό κλάδο της χώρας μέσω των προγραμμάτων «τηλεκατάρτισης», για τα οποία θα λάμβαναν οι ελεύθεροι επαγγελματίες 600 ευρώ, χωρίς όμως ποτέ να εξηγήσει στην πράξη τη διαδικασία αλλά και να γνωρίζει την ποιότητα των προγραμμάτων αυτών.

Ως Δικηγορικός Σύλλογος εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας και δηλώσαμε πως δεν θα συμμετέχουμε σε αυτά τα προγράμματα που υποτιμούν το σύνολο των επιστημόνων αλλά και των δικηγόρων. Η κυβέρνηση πρέπει να δείχνει το δέοντα σεβασμό στους Έλληνες δικηγόρους. Τέλος, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει άμεσα τα 600 ευρώ στους δικηγόρους μετά από όσα διαδραματίστηκαν και την ταλαιπωρία που υπέστησαν αλλά και να κάνει πράξη τη δεύτερη δέσμευσή της για χορήγηση του οικονομικού βοηθήματος των 800ευρώ για τον μήνα Μάιο.

Για το άνοιγμα των δικαστηρίων:

Ακούω από χθες και διαβάζω διάφορα δημοσιεύματα πως οι Δικηγόροι αντιδρούν στο άνοιγμα των δικαστηρίων. Ασφαλώς και δεν αντιδρούμε στο άνοιγμα των δικαστηρίων καθώς είναι η βασική δουλειά μας, είναι η ζωή μας. Η κυβέρνηση εξήγγειλε όχι το καθολικό άνοιγμα των δικαστηρίων αλλά κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες ασφαλιστικών και τα υποθηκοφυλακεία, χωρίς ακόμη να έχει δημοσιευθεί κάποια ΚΥΑ και, κυρίως, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς τις συνθήκες που θα επικρατούν σε χώρους υψηλού συνωστισμού, όπως είναι τα δικαστήρια. Αναμένουμε, λοιπόν, εγκαίρως οργανωμένο σχέδιο και μέτρα προφύλαξης της υγείας μας.

Παρακάτω επισυνάπτεται και το σχετικό video από τη συνέντευξη:

https://www.megatv.com/megamag/default.asp?catid=43374&subid=2&pubid=38573208&fbclid=IwAR1XH_7b9KwrhTx7__ZbKTvvCCefppze-Y1REzW4pQNG146iuQrvtO3r1yY

 

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020