Συνάντηση εργασίας του Δημήτρη Αναστασόπουλου με τον Γ. Γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδα Χριστόπουλο

 

 

Την Πέμπτη 21/5/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον Γενικό Γραμματέα, κο Λεωνίδα Χριστόπουλο και τις συνεργάτιδες του για τα ζητήματα της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης. Από πλευράς μας συμμετείχε και ο συνάδελφος Γιώργος Σακελλαρίδης, από τους πλέον γνώστες του αντικειμένου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την όλη συνδρομή του.

Επιγραμματικά συζητήσαμε τα εξής:

-Τη χορήγηση ψηφιακών υπογραφών και άλλων μέσων εκσυγχρονισμού των γραφείων μας και εκπαίδευση σε ζητήματα e-Justice.

-Την επέκταση της e-Justice καθώς τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Δικαιοσύνης με μια σειρά πολύ σημαντικών ζητημάτων που μας απασχολούν, όπως είναι η ψηφιοποίηση όλων των πιστοποιητικών, η πρόσβαση μας στη ροή μιας μήνυσης, το ηλεκτρονικό έκθεμα, η ηλεκτρονική κατάθεση μηνύσεων, η επέκταση ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων, το ποινικό μητρώο, κ.ά. Υπάρχει η βούληση όλα αυτά να προχωρήσουν σύντομα.

-Την ψηφιοποίηση του ΔΣΑ ενημερώνοντας τον γενικό γραμματέα για την πορεία των εργασιών της Επιτροπής μας (Ψηφιοποίησης ΔΣΑ) και παράλληλα ζητήσαμε τη στήριξη του Υπουργείου στο σημαντικό αυτό έργο.

Κατόπιν αυτής της συνάντησης συμπεράναμε πως υπάρχει η αληθινή βούληση όλα τα παραπάνω να προχωρήσουν σύντομα και διαπιστώσαμε πως έχουμε απέναντί μας ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα ζητήματα της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης μεταξύ άλλων και προσδίδουν ιδιαίτερη έμφαση.

Από τη δική μας πλευρά δεσμευτήκαμε πως θα είμαστε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες της μετάβασης στην ηλεκτρονική δικαιοσύνη καθώς αποτελεί για εμάς σημαντικότατη προτεραιότητα. Η προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι συνεχής ώστε να καταφέρουμε τα επιθυμητά για όλους αποτελέσματα.

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020