Πρώτο Θέμα: Κορωνοπάρτι Βερβεσού: Κινείται πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προέδρου του ΔΣΑ

Ζητήθηκε η σύγκληση του ΔΣ από τον επικεφαλής του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΔΣΑ Δημήτρη Αναστασόπουλο

 

Η πειθαρχική διαδικασία αναμένεται να κινηθεί σε βάρος του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσού για την συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί με αφορμή τα γενέθλια του την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία του ΔΣΑ, χωρίς τις απαιτούμενες προφυλάξεις (μάσκες, κ.λπ.) λόγω του COVID-19.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του ΔΣΑ και επικεφαλής του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΔΣΑ Δημήτρης Αναστασόπουλος, σε σημερινή δήλωσή του επισημαίνει ότι «οι εικόνες που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες μέσα από το γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών είναι αυτονόητο ότι είναι ανεπίτρεπτες και θα κριθούν και από τα αρμόδια όργανα».

 

Σε περίπτωση που κινηθεί αυτεπάγγελτα η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του κ. Βερβεσού, τότε ο πειθαρχικός φάκελος θα διαβιβαστεί, όπως προβλέπεται, για να εξεταστεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Ακόμη, ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρει ότι ήδη έχει ζητήσει τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ για το θέμα αυτό και πιθανώς -σύμφωνα με πληροφορίες- να συγκληθεί μεθαύριο Τετάρτη.

 

Επίσης, ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρει στην δήλωσή του: «Πρόκειται ωστόσο για ατομικές συμπεριφορές που θα κριθούν κατά τις νόμιμες διαδικασίες. Και οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούν στο σύνολο του δικηγορικού σώματος, το οποίο υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες κρατά όρθια τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας, με προσωπικό κόστος ο κάθε δικηγόρος, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».

Και προσθέτει: «Οι δικηγόροι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και μάλιστα σε ένα εργασιακό περιβάλλον (δικαστήρια) όπου δεν υπήρχαν πάντα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για την υγεία μας ούτε η κατάλληλη οργάνωση και οι υποδομές».

Σε άλλο σημείο της δήλωσης του αναφέρει ότι «ενώ η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων που αντιμετώπισε σοβαρά επαγγελματικά – οικονομικά προβλήματα, η Πολιτεία μέχρι και σήμερα δεν μας προσέφερε τη στήριξη που όφειλε».

Κλείνοντας, ο σύμβουλος του ΔΣΑ και επικεφαλής του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΔΣΑ, υπογραμμίζει ότι «ατομικές και μεμονωμένες συμπεριφορές δεν μπορούν να δίνουν άλλοθι σε κανέναν για να βάλουν συλλήβδην κατά των δικηγόρων ή για να μην πράττουν όσα οφείλουν να πράξουν για τη στήριξη των δικηγόρων».

Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης: «Ο Βερβεσός προσέβαλε βαναύσως όλους τους δικηγόρους της χώρας. Να παραιτηθεί άμεσα»

 

Θέση για τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, όπου ο ίδιος γλεντούσε μαζί με συγγενείς και συνεργάτες του με αφορμή τα γενέθλια του, καταστρατηγώντας τα μέτρα ασφάλειας για την διασπορά και μετάδοση της νόσου Covid-19, πήρε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης.

Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται ότι ο Δημήτρης Βερβεσός με τα όσα γνωστά ανά το πανελλήνιο έπραξε, δεν εξέθεσε ανεπανόρθωτα μόνο τον εαυτό του αλλά προσέβαλε βαναύσως κι όλους τους δικηγόρους της χώρας. Το απρεπές a cappella «σλόγκαν» «Βερβεσός-σεισμός- συνωστισμός», που ακουγόταν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από ομάδα δικηγόρων που άνοιγαν και έπιναν μπουκάλια σαμπάνιας, παραπέμπει σε παρωδία του παραλόγου και σε καμμιά περίπτωση δεν αντανακλά στο ήθος και τον πολιτισμό των χιλιάδων υπολοίπων Δικηγόρων της χώρας, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση: «Όταν κάποιος, χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπη και χωρίς αιδώ προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και μάλιστα σε μια χώρα που, όπως και πολλές άλλες, βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, λόγω των εξαιρετικών κινδύνων που αντιμετωπίζει. Όταν κάποιος , ενώ γνωρίζει το νόμο καλύτερα από πολλούς άλλους, παρανομεί προκλητικά. Όταν κάποιος, σε περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αγωνιά και υποφέρει από την πανδημία, και αυτός ο ίδιος με τη συμπεριφορά του ευτελίζει τον αγώνα ύπαρξής τους. ΄Όταν πολύ περισσότερο αυτός ο κάποιος, έχει εξέχοντα θεσμικό ρόλο και είναι Πρόεδρος όχι μόνο των Δικηγόρων των Αθηνών αλλά και όλης της Χώρας, ως Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, τότε και για να μη κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, ο κ. Δημήτριος Βερβεσός με τα όσα γνωστά ανά το πανελλήνιο έπραξε, δεν εξέθεσε ανεπανόρθωτα μόνο τον εαυτό του, αλλά προσέβαλε βαναύσως και όλους της Δικηγόρους της χώρας. Το απρεπές a cappella «σλόγκαν» «Βερβεσός-σεισμός- συνωστισμός», που ακουγόταν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από ομάδα δικηγόρων που άνοιγαν και έπιναν μπουκάλια σαμπάνιας, παραπέμπει σε παρωδία του παραλόγου και σε καμμιά περίπτωση δεν αντανακλά στο ήθος και τον πολιτισμό των χιλιάδων υπολοίπων Δικηγόρων της Χώρας. Κατόπιν όλων αυτών, το ελάχιστο που επιβάλλεται να κάνει ο κ. Δ. Βερβεσός, είναι να παραιτηθεί άμεσα. ΄Ισως τούτο, έστω και έτσι, πιστωθεί στην όποια υστεροφημία του».

Σπάρτη, 23-11-2020 Για το Δ.Σ. Του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Ηλ. Κομνηνός

Πηγή: protothema.gr

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020