Νομική Βοήθεια: Η μεγάλη πληγή

 

Δελτίο Τύπου:

Αθήνα, 19-5-2020

Εν μέσω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει το δικηγορικό σώμα, και ενόψει του νομοσχεδίου του Υπουργείο Δικαιοσύνης που συζητείται στη Βουλή, με το οποίο επέρχονται αλλαγές και στον πολύ σημαντικό θεσμό της Νομικής Βοήθειας, διαπιστώνουμε ότι τελικά «λεφτά υπάρχουν», αλλά όχι για όλους.

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που τέθηκαν σχετικώς υπόψη μας, κατά το διάστημα της αναστολής των Δικαστηρίων από 13-3-2020 μέχρι σήμερα, προκύπτει ότι Σύμβουλος ΔΣΑ εξέδωσε γραμμάτια μέσω της Ν.Β. που αντιστοιχούν όχι σε ένα αλλά σε τέσσερα έκτακτα βοηθήματα των 800 ευρώ. Αλλά αυτό ίσως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού προκύπτει ότι πρέπει να ελεγχθούν και άλλες περιπτώσεις που μέσω της ΝΒ εξέδωσαν γραμμάτια αρκετών χιλιάδων ευρώ, ενώ κάποιοι εξ αυτών ελέγχεται αν συμμετείχαν καν στο σχετικό κατάλογο ΝΒ.

Όπως είναι γνωστό, έχουμε πολλές φορές μέχρι σήμερα ασχοληθεί με το θεσμό της Νομικής Βοήθειας, επιδιώκοντας να μπουν κανόνες διαφάνειας και ισονομίας για όλους [βλ. σχετικώς τα από 21-1-2019 (https://bit.ly/36h9Rcr) και 26-3-2019 Δελτία Τύπου (https://bit.ly/2XbZsdT)]. Μάλιστα τον Ιανουάριο ψηφίστηκε Κανονισμός Λειτουργίας Ν.Β. Παρά ταύτα, η αποφορά που εκπέμπεται πλέον στα πλαίσια του ως άνω θεσμού, με απόλυτη ευθύνη της σημερινής ηγεσίας του ΔΣΑ, είναι ανυπόφορη.

Συνημμένες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω τις σχετικές τοποθετήσεις μας στο Δ.Σ. του ΔΣΑ στις 18 και 19/5/2020:

Επιστολή Δ.Αναστασόπουλου σε Δ.Σ. ΔΣΑ_19-5-2020

Επιστολή Ζ.Σταυρόπουλου σε Δ.Σ. ΔΣΑ_18-5-2020

 

 

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020