Δελτίο Τύπου: Συνάντηση Δ.Αναστασόπουλου με τον Γ.Διευθυντή του Κτηματολογίου κ.Στέφανο Κοτσώλη

Αθήνα, 2-10-2019

Συναντήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ο Δικηγόρος, Όλοι εμείς μαζί» με τον Γενικό Διευθυντή του Κτηματολογίου κ.Στέφανο Κοτσώλη.

Ο κος Αναστασόπουλος έθεσε στον κο Κοτσώλη το ζήτημα της επίλυσης της μεγάλης αδικίας που είχε λάβει χώρα από την προηγούμενη διοίκηση, με την εκδίωξη ουσιαστικά των συναδέλφων μας από το Κτηματολόγιο ή την παραμονή άλλων ως Π.Ε. Νομικής, ήτοι χωρίς τη δικηγορική ιδιότητα. Τόνισε ότι μόνη δίκαιη λύση είναι η επανατοποθέτηση όλων ως δικηγόρων, όπως άλλωστε ήδη επανειλημμένως έχει ζητήσει ο ΔΣΑ και η Ολομέλεια των Δ.Σ. της χώρας.

Επίσης, ο κος Αναστασόπουλος έθεσε υπόψη του κου Κοτσώλη συγκεκριμένες προτάσεις για τη συμμετοχή των δικηγόρων στο έργο των κτηματολογικών γραφείων, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση συγκεκριμένων νομικών εργασιών, έναντι αμοιβής ασφαλώς.

Τέλος, υποστήριξε και το αίτημα του ΔΣΑ και της Ολομέλειας, περί δυνατότητας απομακρυσμένης πραγματοποίησης ελέγχου τίτλων από τους δικηγόρους (ψηφιακά, από τα γραφεία τους) σε όλα τα κτηματολογικά γραφεία της χώρας.

Και στα τρία αυτά ζητήματα ο κος Κοτσώλης είχε καταρχήν θετική ανταπόκριση, και συμφωνήθηκε η συνέχεια της συνεργασίας επί όλων των θεμάτων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι τα ως άνω ζητήματα, και οι προτάσεις μας, έχουν επίσης τεθεί υπόψη και της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, από όπου ομοίως έχει υπάρξει θετική καταρχήν αντιμετώπιση.

 

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020