Δελτίο Τύπου: Συνάντηση Δ. Αναστασόπουλου με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Ι. Κεφαλογιάννη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του κ. Δημήτρη Αναστασόπουλου, επικεφαλής του Συνδυασμού «Ο Δικηγόρος, Όλοι εμείς μαζί» και του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μεταφορών κ. Ι. Κεφαλογιάννη.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το πάγιο αίτημα των δικηγόρων για τη δημιουργία ειδικής κυκλικής γραμμής λεωφορείου, η οποία να συνδέει τα κυριότερα δικαστήρια της Αθήνας, ήτοι του Πρωτοδικείου Αθηνών (Ευελπίδων), του Εφετείου και του Ειρηνοδικείου, στα οποία προσέρχονται καθημερινά εκατοντάδες συνάδελφοί μας. Η προτεινόμενη γραμμή θα έχει την πορεία Κέντρο Αθήνας (Ακαδημίας) – Πρωτοδικείο – Εφετείο/Ειρηνοδικείο – Κέντρο Αθήνας.

Ο Υφυπουργός κ. Ι. Κεφαλογιάννης ήταν γνώστης του προβλήματος ως δικηγόρος, συμφώνησε στον εύλογο χαρακτήρα του αιτήματος και δεσμεύτηκε για τη άμεση εξέτασή του.

 

Ακολουθεί το αίτημα προς τον κ. Υφυπουργό, το οποίο έλαβε αρ. πρωτ. 674/18-9-2019.

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

κο ΙΩΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

 

Αθήνα, 18-9-2019

 

Αξιότιμε κε Υφυπουργέ,

       Πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί η διασύνδεση με ειδική γραμμή λεωφορείου των κυριοτέρων δικαστηρίων της Αθήνας, ήτοι του Πρωτοδικείου Αθηνών (Ευελπίδων), του Εφετείου και του Ειρηνοδικείου, στα οποία προσέρχονται καθημερινά εκατοντάδες συνάδελφοι μας. Ωστόσο, η μετάβαση σε αυτά δεν είναι καθόλου ευχερής, καθώς υφίσταται ουσιαστικά μόνο μια γραμμή λεωφορείου που εξυπηρετεί όσους μεταβαίνουν στο Πρωτοδικείο (χωρίς αυτό να είναι ο κύριος προορισμός της), ενώ δεν υφίσταται καμία σύνδεση του Πρωτοδικείου με το Εφετείο και το Ειρηνοδικείο, καίτοι η ανάγκη μετάβασης συναδέλφων μας από το ένα δικαστήριο στο άλλο, την ίδια ημέρα, είναι εξαιρετικά συχνή. Ταυτόχρονα, δεν υφίστανται ούτε χώροι στάθμευσης στα ως άνω Δικαστήρια, κάτι που δυσχεραίνει έτι περαιτέρω την μετάβαση μας εκεί.

       Η ανάγκη, δε, εξυπηρέτησης όσων καθημερινά μεταβαίνουν προς εργασία στα ως άνω Δικαστήρια, και δη στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αναγνωρίζεται και από την ίδια την Πολιτεία, για αυτό και έχει προβλεφτεί στάση Μετρό στη γραμμή 4 πλησίον του Πρωτοδικείου, η οποία όμως θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί.

       Για τους λόγους αυτούς, αιτούμεθα όπως εξετάσετε άμεσα τη δημιουργία ειδικής «κυκλικής» γραμμής λεωφορείου, η οποία θα ακολουθεί την εξής πορεία: Κέντρο Αθήνας (Ακαδημίας) – Πρωτοδικείο – Εφετείο/Ειρηνοδικείο – Κέντρο Αθήνας. Η γραμμή αυτή, η οποία θα πρέπει να λειτουργεί κατά τις εργάσιμες ημέρες και τουλάχιστον για μια ώρα μετά τη λήξη λειτουργίας των δικαστηρίων, είναι βέβαιο ότι θα τύχει πολύ μεγάλης ανταπόκρισης από τους δικηγόρους, επιλύοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα, αλλά και ανακουφίζοντας ταυτόχρονα τις ως άνω περιοχές από την έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

 

Μετά τιμής,

Δημήτρης Χρ.Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού

«Ο Δικηγόρος, όλοι εμείς, μαζί!»

 

 

ΜεΤοΔικηγόρο - Δημήτρης Αναστασόπουλος © 2020